Igen, a szepszis hamarosan eltűnhet a föld színéről, hiszen nem…

Igen, a szepszis hamarosan eltűnhet a föld színéről, hiszen nem csak a C-vitamin gyógyítja, de mint az alábbiakból kiderül a Shenfu injekció is.

Sőt eddig evidenicában jobban áll, mint a Marik koktél!!!

Akik már forgatják is a szemüket és elkattintáson gondolkodnak, elárulom, hogy a pubmedet felütve 168 cikk foglalkozik a shenfu-val. A shenfu és szepszis témában meta-analízis is született, ezen kívül a másik fontos alkalmazási területe a posztreszuszcitációs kezelés.

A tradicionális kínai orvoslás koktéljának fő hozzávalója a ginzeng és egy általam ismeretlen növény (https://en.wikipedia.org/wiki/Aconitum_carmichaelii) gyökere. Ez utóbbi egyébként a wikipedia szerint mérgező. A tradicionális elkészítés helyett finomították az eljárást, így létezik vénás kiszerelés is.

A szeptikus betegekkel foglalkozó meta-analízist kinyitva 12db 60 és 120 közötti betegszámú vizsgálatot találhatunk. A legfrissebb 2017-es vizsgálatba pedig 160 beteget sikerült bevonni, ami bárhogy is nézzük impresszív.

Eddig jobban áll, mint a Marik koktél!

45 körüli szeptikus betegek, 18-as APACHE 40% légúti szepszis
Vagy placebot vagy napi 100ml shenfu-t kaptak vénásan 7 napig
Egy korrekt RCT majdnem minden jellemzőjével büszkélkedhet.

A mortalitás 27.8%-ról 20.5%-ra csökkent, noha ez nem volt szignifikáns, ezt a betegszámnak tudták be. Szignifikánsan csökkent a 7 napos APACHE pontszám, kevesebb vazopresszor kellett és kevesebb napot töltöttke intenzív osztályon.

És itt nem állhatunk meg! Szintén 2017-es vizsgálat, hogy a kórházi újraélesztetteknél is szignifikánsan javítja a túlélést (42% vs 30%).

Nos szerintetek be lehet hozni egyedi importban???

Az egyetlen bibi, hogy mindegyik vizsgálatot Kínában végezték…

https://insights.ovid.com/crossref…
http://www.ajemjournal.com/a…/S0735-6757(16)30583-6/fulltext

Continue Reading

The post Igen, a szepszis hamarosan eltűnhet a föld színéről, hiszen nem… appeared first on FOAM EM RSS.

Source: http://www.foamem.com/

Leave a Reply